Etiquetes

dijous, 18 de gener del 2024

SANT ANTONI A L'ESCOLA

Començam el segon trimestre del curs amb la celebració per excel.lència, la festa de Sant Antoni, patró dels animals. 

Ahir el dia començà amb l'aferrada de paraules dolentes al nostre dimoni. És una forma d'assegurar-nos que, quan es crema el dimoni també ho fan totes aquestes coses que no ens agraden: guerra, egoisme, maltractament... 

A més cada grup es fa una foto amb la col.lecció de dimonis que tenim exposada al hall. 





Cal a dir que durant la setmana prèvia a la festa els alumnes del curs de 6è d'infantil fan el ninot del dimoni per cremar-ho.

L'alumnat de sisè de primària baixa a infantil a pintar les cares als més petitons.



Posteriorment, s'obren les portes a les famílies i els alumnes d'infantil canten les gloses típiques d'aquest dia i els de primària canten les gloses que s'han inventat. També hi assisteixen mestres i alumnat de l'Escoleta Es Saluet.



Després té lloc la ballada dels dimonis de 6è de primària. Enguany amb una sorpresa, l'acompanyament d'alguns dels Dragomonis d'Andratx.







Seguidament comença el ball de bot, dirigit per na Marga, on s'hi poden afegir totes les persones que hi vulguin ballar. 




A continuació en Pedro, el nostre estimat conserge, crema el ninot i el públic decideix si s'indulta o no el seu cap. Si s'indulta passa a formar part de la nostra col.lecció de caps de dimonis.





Finalment, berenam dels productes típics de la festa: llonganissa, botifarró, pa moreno i una taronja. La torrada va a càrreg de l'AMPA amb l'ajuda dels familiars voluntaris. 






En definitiva, una celebració que no es deixa cap de les tradicions típiques d'aquesta festivitat. 

Enguany han assistit a la nostra festa, entre alumnat, mestres i familiars, més de 300 persones!!

VISCA SANT ANTONI!!👹👺


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada